Skip to main content

Ontwikkeling ruimtemissies: wetenschap & technologie | 2021-2022

De ALTIUS-missie bevindt zich momenteel in de implementatiefase waarin onze teams de "Level 2"-processoren ontwikkelen: de algoritmen die de ozoninformatie uit ruwe observatiegegevens halen.
3DEES is een elektronenspectrometer. Het mechanisch ontwerp, de bouw van de structuur, de oppervlaktebehandeling en de structurele kwalificatie van dit zeer compacte instrument waren in handen van de Engineeringafdeling van het BIRA.
EnVision zal de planeet Venus bestuderen van onder het oppervlak tot in de hoge atmosfeer. Het BIRA leidt de ontwikkeling van de VenSpec-H spectrometer aan boord.
In 2021 lanceerde ESA een oproep voor nieuwe wetenschappelijke ruimtemissies. Dat is van cruciaal belang, want de wetenschappelijke oogst van deze missies zal voer zijn voor een nieuwe generatie onderzoekers. Het BIRA is betrokken bij twee van de vijf nog overblijvende kandidaatmissies.
De eerste CubeSat-missie van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Ruimte-Aeronomie eindigde zijn missie in 2022 en leerde ons waardevolle lessen over nieuwe technologie.
Use of the in-house developed Space Environment Information System (SPENVIS) to assess the impact of the space radiation environment on the VenSpec-H instrument.